Rijbewijs Leiden - Rijles LeidenRijschool autorijles Leiden Follow me

Rijbewijs Leiden


 

RIJBEWIJS B

Rijschool Leiden voor rijbewijs b. U mag met rijbewijs B motorvoertuigen op drie wielen, niet zijnde een motorfiets en motorvoertuigen op vier wielen met een maximale massa van niet meer dan 3.500 kg besturen, die niet zijn ingericht voor het vervoer van meer dan 9 personen (inclusief bestuurder).

Afbeeldingsresultaat voor rijbewijs gehaald

Binnen deze categorie heeft men ook de bevoegdheid voor het besturen van een motorvoertuig met een aanhangwagen. Daarvoor gelden echter twee voorwaarden:

·         de aanhangwagen mag totaal (massa leeg voertuig + 
laadvermogen) niet zwaarder zijn dan 750 kg;

·         de aanhangwagen mag zwaarder zijn dan 750 kg. 

 

Voorwaarde is, dat de aanhangwagen inclusief laadvermogen niet zwaarder is dan de ledige massa van het trekkende voertuig. Daarbij mag de toegestane maximum massa van de totale combinatie niet meer dan 3500 kg zijn. De maximum massa van de totale combinatie is: massa leeg voertuig + laadvermogen trekkend voertuig en daarbij opgeteld massa leeg voertuig + laadvermogen aanhangwagen.

 

Let op! Bepalend daarbij zijn de gewichten zoals deze staan vermeld op het voor de aanhangwagen afgegeven kentekenbewijs. Ook bepalend zijn de trekgewichten (het geremde en ongeremde gewicht) die op het kentekenbewijs van het trekkende voertuig staan.

rijvaardigheidsbewijs

Geldigheid rijbewijs

Een  rijvaardigheidsbewijs is in principe 10 jaar geldig. Vanaf uw 65e verjaardag of wanneer u medisch gekeurd moet worden verandert dit:

·         u bent tussen de 65 en 70 jaar, dan wordt uw rijbewijs verlengd tot uw 75ste verjaardag

·         u bent tussen de 70 en 75 jaar, dan wordt uw rijbewijs met 5 jaar verlengd

·         u bent 75 jaar of ouder: maximaal 5 jaar (afhankelijk van medische keuring)
bij een verplichting tot medische keuring i.v.m. ziekte: afhankelijk van keuring

Omwisseling

Een geldig buitenlands rijbewijs kunt u omwisselen als u in Nederland woont. Alle informatie hierover staat op de website van de rdw.nl.

 

Net je rijbewijs gehaald? Let op!

Iedereen die voor het eerst een Nederlands rijbewijs haalt, valt onder de 'Regeling beginnende bestuurders'. Voor beginnende bestuurders gelden de eerste 5 jaar na ontvangst van het rijvaardigheidsbewijs strengere regels. De nieuwe weggebruikers krijgen een strafpunt als zij worden aangehouden vanwege bumperkleven, een snelheidsoverschrijding van meer dan 30 kilometer per uur, een alcoholpromillage van 0,8 en hoger en het veroorzaken van ongevallen waarbij doden of gewonden vallen.

He rijvaardigheidsbewijs wordt geschorst als iemand voor de derde keer is aangehouden en veroordeeld. Blijkt uit het daaropvolgende rijvaardigheidsonderzoek dat de beginnende bestuurder niet rijvaardig is, dan wordt het rijvaardigheidsbewijs ongeldig verklaard.

Medische keuring!

Omdat u bij een verlenging van uw rijbewijs C, D, CE en DE dus voortaan een medische keuring moet ondergaan, neemt de vernieuwing van uw rijbewijs meer tijd in beslag (soms wel 6 weken na de keuring!). Begin daarom op tijd met het vernieuwen van uw rijbewijs.

 

keuring

 

 

 

 

Nieuwe rijbewijsregels vanaf 2013

Vanaf 2013 komen er rijbewijscategorieën bij en voor sommige categorieën verandert de minimumleeftijd. Een overzicht van de nieuwe rijbewijsregels kunt u vinden in:

                                           Het-rijbewijs.

Start nu met lessen bij rijschool Follow Me de rijschool voor Leiden.

Snel je rijbewijs halen kijk op 

 

http://spoedrijbewijs-leiden.nl

 

 

Rijschool Katwijk Rijschool Follow Me

Rijles bij rijschool katwijk de beste autorijschool katwijk voor losse rijles -rijlessen-pakketten en spoed autorijlessen