Praktijkexamen Leiden - Rijles LeidenRijschool autorijles Leiden Follow me

Praktijkexamen Leiden


Tijdens het praktijkexamen worden er vragen gesteld over de auto.

 

Kijk hier voor informatie:

https://rijschoolleiden/voertuigcontrole

 

 

 

examen

 

 

 

 

Wil je weten wat de praktijkonderdelen voor het rijexamen zijn?

En hier meer informatie over lezen?

 

Kijk dan op:

 

Bijzondere manoeuvres Autorijexamen 

 

“CBR maakt video: ‘Zo gaat het bij het praktijkexamen’”

 

 
 

                       kentekenregistratie

Voor 1951 waren de kentekens gebonden aan de provincie. De kentekens begonnen toen met de letteraanduiding van de provincie (een of twee letters), gevolgd door een aantal cijfers. Het eerste kenteken werd afgegeven in 1898. Nederland was het derde land ter wereld met autokentekens.


Eerste kentekens:
In 1898 introduceerde Nederland als derde land ter wereld een nationale kentekenplaat, na Frankrijk en De geschiedenis van het Nederlandse Kenteken

In 1951 werd het eerste kenteken van het landelijke registratiesysteem (ND-00-01) uitgegeven aan een Ford Taunus. De eigenaar hiervan was de heer J.K. Leyen, directeur van het Verbond van Verenigingen van Veilig Verkeer. Zie foto.

Duitsland (toen nog rijvergunning). Deze eerste kenteken bevatte, uitsluitend cijfers. Dit systeem werd op 15 januari 1906 afgeschaft. Het laatst uitgegeven nummer was het nummer 2065.

Provinciale kentekens:
Vanaf 1906 werd een nieuw systeem in het leven geroepen waarbij de chauffeur een rijbewijs en een nummerbewijs in zijn bezit diende te hebben. Deze nummerbewijzen werden per provincie uitgegeven, waardoor elk nummerbord begon met een of twee letters om de provincie mee aan te duiden.

Landelijke kentekens met sidecodes:
Toen het motorverkeer steeds vaker de grenzen van de provincie overschreed, ontstond de behoefte aan een landelijke, centraal toegankelijke kentekenadministratie, hetgeen leidde tot de oprichting van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).
In 1951 werd het provinciale kentekensysteem aangepast waardoor er een systeem ontstond waarin drie groepen van twee letters of twee cijfers gecombineerd werden. Dit systeem wordt ook wel een sidecode genoemd. Kentekens werden nu ook niet meer door de provincie uitgegeven maar landelijk door de RDW.
Deze nummerborden waren donkerblauw met witte tekst:
De eerste was: ND-00-01 in combinatie met rijbewijs b

rijbewijs
Men kreeg bij uitgifte van kentekens niet de mogelijkheid om een letter- en/of cijfercombinatie te kiezen. Het uiteindelijke kenteken werd bepaald door de datum van afgifte door de RDW. Bij verlies van het kentekenbewijs of import van tweedehands- of schadewagens uit het buitenland kreeg men een ander kenteken toegewezen, dat waren in de begintijd onder andere combinaties die met "DD" en "JT" (in de volksmond "Duitse Deuk"[1] en "Jongste Teleurstelling" genoemd[2]) begonnen.
Door de toenemende welvaart werden er echter veel meer personenauto's verkocht dan was voorzien bij het ontwerpen van dit kentekensysteem. Nadat de beginletter Z werd bereikt, ging men verder met de A, totdat de letter M werd bereikt. Daarna werd besloten om de voor motorrijwielen en bedrijfsauto's gereserveerde kentekens ook voor personenauto's te gebruiken. Alleen de letter B bleef gereserveerd voor bedrijfswagens (het onderscheid in breedte kwam te vervallen). De letter M werd als tweede letter in gebruik genomen.
Vanaf 1963 werden kentekens niet meer van N tot Z en daarna van A tot M uitgegeven maar andersom: van M tot A en van Z tot N. Men heeft echter nooit het hele alfabet kunnen gebruiken, toen de letter E werd bereikt, werd een nieuwe sidecode in gebruik genomen.
In 1965 werd, hoewel de kentekenreeks nog niet volledig was uitgeput, overgestapt op een (voor velen) logischer systeem. De letters werden toen achter de cijfers gezet en er werd met de letter A begonnen, waarna werd 'doorgeletterd' (behoudens uitzonderingen). Het eerste kenteken uit die serie was 00-01-AD.
Bron: Wikipedia

 

 

 

 

 

Autorijschool Follow me voor het behalen van je rijbewijs voor Leiden Leiderdorp Oegstgeest of Voorschoten.Bel onze rijschool voor een gratis proefles.

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rijschool Sassenheim Rijschool Follow Me

Rijles bij rijschool Sassenheim de beste autorijschool Sassenheim voor losse rijles -rijlessen-pakketten en spoed autorijlessen