info examen - Rijles LeidenRijschool autorijles Leiden Follow me

info examen


 

 

 

INFO VOOR HET EXAMEN

2todrive

Minimum leeftijd

Sinds 1 november 2011 zijn er een aantal zaken veranderd in Nederland met betrekking tot het behalen van je auto rijbewijs. Bekijk vooral even deze link voor een leeftijdcheck en kijk of jij in aanmerking kunt komen om direct te starten! http://www.2todrive.nl/

 

Als je vanaf je 16,5 jarige leeftijd wilt beginnen, moet je je ook via deze link aanmelden om je te registreren. Er zijn namelijk maar een beperkt aantal examenplekken voor 17 jarigen gereserveerd!

 

Ben je 16 jaar? Dan kun je je theorie-examen gaan halen.

·  Vanaf 16,5 jaar mag je rijles gaan nemen.

·  Als je 17 jaar bent geworden mag je rijexamen doen. 

.  Voor het aanvragen van een begeleiderspas kijk op :

 

  https://www.Begeleiderspas-aanvragen

    

·  Heb je je rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18e in de auto rijden samen met je coach.

·  Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op

 

 

   De 7 meest gestelde vragen over 2todrive:

 

1)     Vanaf welke leeftijd mag ik mijn theorie-examen doen?
Wanneer 2toDrive van start is gegaan kun je vanaf 16 jaar het theorie-examen afleggen. Je theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig nadat je het hebt behaald. info voor het examen bij rijschool follow me te leiden.

2)     Waar en wanneer kan ik de begeleiderspas aanvragen?
Vanaf 1 november 2011 via de site van www.2toDrive.nl. Jongeren die 16.5 jaar zijn kunnen de pas aanvragen.

3)     Moet de begeleiderspas aangevraagd worden voor de jongeren mogen gaan lessen?

Nee dat hoeft niet, jongeren vanaf 16,5 jaar mogen gaan lessen. Zij dienen in het bezit te zijn van de begeleiderspas voor ze het rijbewijs aanvragen bij de gemeente. Zonder begeleiderspas wordt het rijbewijs niet afgegeven.
Advies:  laat de leerling de pas aanvragen voor praktijk examen.

4)     Mag ik als ik mijn rijbewijs heb gehaald door 2toDrive ook op een scooter rijden?
Ja, wanneer je het rijbewijs B haalt, krijg je daarbij automatisch ook het rijbewijs AM. Hiervoor heb je geen begeleiding van je coach nodig. Het rijden met een coach geldt alleen voor het besturen van een auto.

5)     Mag ik ook in het buitenland rijden als ik 17 ben? Vanaf wanneer mag ik in andere landen dan in Nederland rijden?
Nee, het rijbewijs dat je als 17-jarige voor het experiment 2toDrive in Nederland haalt, is niet geldig in het buitenland. Dit rijbewijs is dan alleen in eigen land geldig. Met het rijbewijs dat je op je 17e voor 2toDrive hebt gehaald, mag je daarom pas vanaf 18 jaar ook buiten Nederland rijden.

6)     Ik ben al 17 op het moment dat 2toDrive start, kan ik meedoen met 2toDrive?
Er is gekozen om een grens te trekken bij de invoering van 2toDrive. Jongeren die op of na de startdatum 17 jaar worden kunnen meedoen aan het experiment. Als jij al 17 bent op het moment dat 2toDrive van start gaat dan gelden er voor jou wel speciale regels; je mag starten met het volgen van rijlessen en het theorie-examen afleggen. Je mag het praktijkexamen afleggen zodra je 18 bent geworden.

7)     Moeten de ouders  teken/toestemming geven  om mee te doen aan 2todrive?

Nee, ouders hoeven niet mee te tekenen. De jongeren kunnen vanaf 1 november een begeleiderspas aanvragen en ook daar hoeft niet voor getekend te worden.
Tenzij de ouders coach willen zijn, dan moeten zij net als andere coaches toestemming geven dat zij vermeld worden op de begeleiderspas.

begeleiderspas

 

 

 

De rijschool voor Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten, Zoeterwoude,  Katwijk, Noordwijk,Valkenburg, Warmond, Rijnsburg. Bel onze rijschool voor een gratis proefles 

 

 

Rijschool Zoeterwoude Rijschool Follow Me

Rijles bij rijschool Zoeterwoude de beste autorijschool Zoeterwoude voor losse rijles -rijlessen-pakketten en spoed autorijlessen